fbpx

25
нов

Bakterije u šumskom zemljištu poboljšavaju raspoloženje i deluju antidepresivno

Mycobacterium vaccae je bakterija koja se nalazi u zemljištu šuma i koju ljudi progutaju ili udahnu kada provode vreme u šumi ili prirodi. Naučno je potvrđeno da pomenuta bakterija ispoljava antidepresivno i anksiolitičko dejstvo na nervne ćeije i mozak, poput lekova (antidepresivi i anksiolitici).

Bakterija povećava lučenje serotonina (hormona sreće), poboljšava kognitivne funkcije, pažnju, koncentraciju i pamćenje, kao i raspoloženje i ima pozitivan uticaj na Hronovu bolest i na reumatoidni artritis.

Zahvaljujući Mycobacterium vaccae, šume i šumsko zemljište smanjuju stres i podižu raspoloženje.

Mikrobi iz zemljišta šume i ljudsko zdravlje

Nedostatak serotonina u mozgu povezan je sa depresijom, napetošću, besom, agresijom i nezadovoljstvom, opsesivno-kompulzivnim i bipolarnim poremećajem. Naučno je dokazano da je Mycobacterium vaccae prirodni antidepresiv koji se nalazi u visokim koncentracijama u šumama i da nema štetnih efekata na zdravlje.

Kako vas šuma može usrećiti

Bakterija koja deluje protiv depresije dovodi do porasta citokina i povećava nivo serotonina u mozgu i telu, koji deluje antidepresivno.

Vrtlari udišu bakterije, imaju kontakt s njom i ulazi im u krvotok kada na rukama postoji ranica ili drugi put za infekciju. Prirodni učinci tih antidepresivnih bakterija u tlu mogu se osjetiti i do 3 tjedna ako su pokusi sa štakorima indikacija.

 

Zato izađite u šumu i poboljšajte svoje raspoloženje; promenite svoj život nabolje!

Šume koje imaju najveće koncentracije Mycobacterium vaccae nalaze se na Sokolskim planinama i Miletini u zapadnoj Srbiji.

 

Dr Milan Popović

Doktor medicine na specijalizaciji psihijatrije, RE&KBT psihoterapeut pod supervizijom

www.epsihijatar.net

 

You are donating to : Asocijacija prirodne i šumske medicine

How much would you like to donate?
30 $ 40 $ 50 $
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...