fbpx

Skrivena soba izobilja – Anita Kovačić Popović

Акција!

Skrivena soba izobilja – Anita Kovačić Popović

Original price was: 1.000,00 рсд.Current price is: 800,00 рсд.

Skrivena soba izobilja

U današnje vreme neizvesnosti, strahova i emocija bez duše knjiga je ponekad najbolje utočište. A kada u jednoj pronađete životnu priču istrgnutu iz svakodnevnice prožetu elementima bajke i oplemenjenu putokazima ka sreći koji podsećaju na najbolja dela popularne psihologije, osećaćete se kao da ste pronašli najboljeg prijatelja.

Шифра производа: kn-001 Категорија: Ознаке: , , , ,

Опис

Skrivena soba izobilja – Anita Kovačić Popović

U današnje vreme neizvesnosti, strahova i emocija bez duše knjiga je ponekada najbolje utočište. A kada u jednoj pronađete životnu priču istrgnutu iz svakodnevnice prožetu elementima bajke i oplemenjenu putokazima ka sreći koji podsećaju na najbolja dela popularne psihologije, osećaćete se kao da ste pronašli najboljeg prijatelja. Baš takav je roman Anite Kovačić Popović Skrivena soba izobilja, knjiga od koje duša zaceljuje, a um ozdravlja.

Ko je Filip

Filip je četrdesetogodišnji samohrani otac kome je smrt supruge u saobraćajnoj nesreći napravila kataklizmu od života. Nekada cenjen poslovni čovek sa porodicom kao stubom oko čije se potke obavijaju njegovi uspesi, naprečac je, preko noći, postao stradalnik kome se ljubav, sreća i napredak rasipaju poput peska među prstima. Dok životareći pokušava da sakupi u paramparčad razbijene snove i nadanja, u život će mu ući sasvim neobična devojka, ona koju sudbina samo jednom šalje ne bi li svojim toplim dodirompozlatila svaku patnju i nesreću i ostavila dilemu da li je satkana od mašte ili je svako od nas nosi duboko u svojoj duši.

Eliksir radosti

Kada budete pročitali poslednju stranicu ovog romana osećaćete se kao da ste ispili neki eliksir radosti i spokoja. Izmaštane bajke sa njenih stranica vratiće dah detinjstva, redovi samospoznaje očeličiće vam duh zbog koga ćete poželeti da poradite na sebi, a tužna životna priča pokazati da iz svakog lavirinta tuge postoji izlaz. Spajanje različitih žanrova, ma koliko neuobičajeno bilo, za ovo delo je autentično, i kada bi se bilo koji odbacio, ono više ne bi bilo tako snažno i uverljivo, već samo obična pripovest koju poznajemo iz života.

Izgrađujući dve paralelne priče sa dva lika kao nosioca radnje u svojim svetovima, autorka je isplela fabulu jedinstvene sadržine razdvajajući realno i izmaštano, javu i san, nemir i spokoj, Filipa i Sofiju. A onda ih spojila u jedinstvenu celinu kakvu samo život sa svim svojim čarobnim zaokretima zaglavljenosti u prošlosti i leta u iskre budućnosti nosi. Spojila i slušajući šapate svoje duše, na čitaoce prosula magični prah za isceljenje duše.

Bajkovitost

Bajkovita pozadina Sofijinog sveta još više ističe nemire, nedaće i brige onog u kome i mi živimo. Ali to ne znači da ih i u njenom kraljevstvu nema, naprotiv baš zato će i ona, kao mlada princeza i buduća vladarka, biti stavljena na svojevrsnu „probu“ , koja će se iz tajanstvene sobe izobilja i magičnog ogledala preneti na životne situacije. I kao što se svaka nova pouka pretvara u blistavo obojen kristal ogrlice mudrosti, tako se i um njome jača i pozlaćuje. A kada se sopstvenim znanjima pozlate i tuđe muke, duša postaje dragulj od neprocenjive vrednosti.

Simbolika

Simbolika romana Skrivena soba izobilja kuca kao uzburkano srce na svim stranicama. Ona otkriva ništa drugo do priču o ljubavi, nadama, strahovima i tugama. Ona podučava kako da u sebi pronađemo radost, samopouzdanje, razumevanje, saosećanje. Kako da volimo sebe. Kako da budemo strpljivi u iščekivanju sopstvene sreće, koja ne leži nigde drugde do u nama samima. I kako da budemo ono što jesmo sa svim manama i vrlinama, hrabri i odvažni u borbi za svoje snove i osmeh čija iskričavost nosi vilinski sjaj.

 

Anita Kovačić Popović je ovim romanom sabrala riznicu mudrosti koja svima nama nedostaje. Mudrosti koje su se kao razvejano i uskovitlano perje rasule svuda okolo, a ona ih pronašla, sakupila i utkala u stranice izobilja kao najlepši poklon koji je mogla da nam da. Sa toplinom koju nose, isceljenje svake duše je zagarantovano.

Додатне информације

Color

Blue

You are donating to : Asocijacija prirodne i šumske medicine

How much would you like to donate?
30 $ 40 $ 50 $
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...