fbpx

30
мај

Ukleta šuma prepuna jezivih priča – Hoia-Baciu šuma u Rumuniji

Ukleta šuma prepuna duhova i horor priča: Hoia-Baciu šuma, Rumunija

Neki ovu jezivu šumu krivih stabala nazivaju „Bermudskim trouglom Rumunije“

KRIVO DRVEĆE RASTE U ŠUMI; stabla drveća se uvijaju i spiralno uvrću, čineći kao da se savijaju kako bi posegnule i dodirnule vas. Sablasna tišina ispunjava vazduh, isprekidana samo zvukom koraka nevidljivih bića čineći ovu šumu ukletom.

S obzirom na jezivu atmosferu, nije ni čudo što se za šumu Hoia-Baciu kaže da je jedna od najukletijih šuma na svetu. Ova šuma je mesto koje je isnpiracija za horor priče. Neki ga nazivaju i „Bermudskim trouglom Rumunije“.

Prema lokalnim legendama, duhovi i duše vrebaju među krivim drvećem. Jedna priča govori o mladoj devojci koja je nestala u šumi, da bi se ponovo pojavila pet godina kasnije nesposobna da se seti gde je bila. Druga legenda govori o pastiru koji je, zajedno sa ovcama, nestao u šumi. A sa većinom mesta koja su povezana sa natprirodnim, postoje i glasine o vanzemaljskim susretima.

Naravno, šuma može ponuditi mnogo više od mračnog uzbuđenja. To je savršeno prijatno područje za rekreaciju, koje omogućuje lokalnom stanovništvu i posetiocima da se odmore od užurbanog života grada. Postoje planinarske i biciklističke staze koje se vijugaju kroz neobična drveća, a šume vrve bogatom raznolikošću biljnog i životinjskog sveta.

 

Dr Milan Popović

Doktor medicine na specijalizaciji psihijatrije, RE&KBT psihoterapeut pod supervizijom

www.epsihijatar.net

You are donating to : Asocijacija prirodne i šumske medicine

How much would you like to donate?
30 $ 40 $ 50 $
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...