fbpx

15
апр

Program smanjenja stresa i povećanja sreće i uspeha

PROGRAM OČUVANJA I UNAPREĐENJA ZDRAVLJA

 

Očuvanje i unapređenje fizičkog, mentalnog i duhovnog zdravlja

u „Predelu gde priroda grli istoriju, a ljudi drveće“

Kupinovo 2021

 

U današnje vreme svi smo pod stresom, anksiozni i depresivni. Osećamo prekomerni bes, ljutnju, krivicu, često smo uplašeni ili smo povređeni. Teško kontrolišemo emocije, eksplozivni smo, nemamo motivaciju za rad, premoreni smo i loše raspoloženi. Naše fizičko zdravlje i imunitet su često loši. Postoji rešenje…

Program očuvanja i unapređenja zdravlja Asocijacije Forest i Turističke organizacije opštine Pećinci pruža svim zainteresovanim ljudima integrativni, holistički pristup fizičkom, mentalnom i duhovnom zdravlju, ali i zanimljiv izlet i boravak u prirodi bogatoj vrednim kulturno-istorijskim nasleđem. Program se sastoji iz nekoliko celina koje se međusobno dopunjuju i pružaju mogućnost unapređenja svih aspekata zdravlja.

Lokacija: Program se sprovodi u Kupinovu. Početna tačka je dvorište Etno kuće Putnik (Branka Madžarevića 140), u sedištu Turističke organizacije opštine Pećinci. Predeo je nadomak potkovice SRP Obedske bare, bogat šumama, vodom, raznolikim biljnim i životinjskim svetom ali i kulturno istorijskim spomenicima.

Partner: Turistička organizacija opštine Pećinci.

Struktura programa:

Upoznavanje sa prirodnim okruženjem i lokalitetima – SRP Obedskom barom, rekom Savom i šumskim bogatstvima Kupinova, ali i kulturno-istorijskim znamenitostima ovog „najlepšeg sremskog sela“. Osam milenijuma dug civilizacijski životni put ovog prostora, obezbedio je moćnu energiju ljudima koji ovde žive, kao i svim posetiocima. Upijmo je saznanjima o srednjovekovnoj nacionalnoj baštini i kroz duhovnost najstarije pravoslavne crkve u Vojvodini, ali i istoriju poslednje srpske srednjovekovne prestonice – grada Kupinika. Svu pozitivnu energiju prostora zatim usmeravamo ka sebi kroz programe očuvanja i unapređenja zdravlja:   

  1. Prirodna terapija – šetnja prirodom, udisanje čistog vazduha bogatog fitoncidima i negativnim jonima, kao i bakterijom Mycobacterium vaccae. Šetnja i udisanje ovakvog vazduha dovode do poboljšanja fizičkog i mentalnog zdravlja, smanjenja stresa, smanjenja depresije, anksioznosti i značajnog jačanja imuniteta.
  2. Majndfulnes meditacija i tehnike disanja – koristi se kao treći talas KBT naučno dokazanih psihoterapijskih pravaca. Omogućuje postizanje stanja pune svesnosti u sadašnjem trenutku, smirenosti, poboljšanje pažnje, koncentracije i pamćenja. Pomaže da ostanete mentalno funkcionalni duboko u starost. Uspostavlja stanje sreće, mentalnog i fizičkog balansa i harmonije.
  3. Fizičke vežbe – naučite pravilno da vežbate bez povreda. Vežbe istezanja i kondicije su osnova za fizičko i mentalno zdravlje. Ostanite vitalni do kraja života, smanjite stres, anksioznost i depresiju, poboljšajte san, imunitet i raspoloženje. U zdravom telu je zdrav duh.

 

Asocijacija prirodne i šumske medicine – Forest i Turistička organizacija opštine Pećinci.

 

Dr Milan Popović

Doktor medicine na specijalizaciji psihijatrije, RE&KBT psihoterapeut pod supervizijom

www.epsihijatar.net

Mob: 061/180 1972

You are donating to : Asocijacija prirodne i šumske medicine

How much would you like to donate?
30 $ 40 $ 50 $
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...